500 km s Milanom Bandićem

0
1240
Buđenje prije zore zaštitni je znak Milana Bandića.
Raspored pun – na prvom mjestu otvorenje obnovljene ceste. U 7 sati – otvaranje vrtića u Donjem Dragonošcu, i prilika za prvu kavu… Nešto kasnije otvorenje prostorija za školovanje pasa vodiča. Kratki pozdrav s japanskim veleposlanikom… Pa na put za Novi Vinodolski. Predaha nema ni u automobilu.

Bandić se hvali – kampanja mu traje 365 dana, 16 sati dnevno.

‘Baš sam jutros, Vesna me je zašpotala, rekla je da moram stati da će me ostaviti. Rekla je da će me ostaviti. Al’ znam da neće’, kaže Bandić.

S djecom iz Ukrajine i Sarajeva, i azilantima koji ljetuju u Novom Vinodolskom družio se Bandić gradonačelnik. U Zagreb se vratio kao šef stranke u kampanji. Rođendan stranačke kolegice prilika je za okupljanje partnera i prijatelja.

‘Smatram da mi je to jedini prijatelj u ovom gradu, mada nije Židov što bi rekli’, kaže Branko Lustig o Bandiću.

Kandidati na listama, koalicijski paartneri i stranački kolege kampanju zapravo vode svaki za sebe.

‘U odnosu na neke koji nikada nisu ni skuhali kavu, a kamoli vodili gostionicu, poduzeće ili grad, to je ogromna razlika i mi takve ljude imamo’, poručuje Ljubo Jurčić.

Na stranački skup u Dugom selu, Bandić je stigao stranačkim automobilom. Stisak ruke i fotografiranje su neizostavni… Kao i pomama za stranačkim rekvizitima.

Završnica dana u znaku sporta. Olimpijski pobjednici i drugi sportaši zahvalni Zagrebu na financijskoj potpori. S 815 potpisa podržali su Bandićevu koaliciju.

‘Mislim da se košarka vratila na velika vrata i ponosni smo zbog toga’, kaže Aco Petrović.

Nakon 14 sati u pogonu Milan Bandić pozdravio se sa sportašima i završio jedan od, za njega, uobičajenim tempom nabijenih dana.