9 C
Novi Travnik, BA
Subota, 24 veljače, 2024
Crna kronika Amerikanka Vanessa Raney koja je uhodila profesoricu nožem ubola policajca

Amerikanka Vanessa Raney koja je uhodila profesoricu nožem ubola policajca

0
2048

Amerikanka Vanessa Raney prilikom privođenja nožem je teško ozlijedila policajca, javlja za DNEVNIK.hr reporterka Provjerenog Ema Branica koja se nalazi na mjestu događaja.


Prilikom privođenja Amerikanka Vanessa Raney nožem je napala policajca, javlja Ema Branica, novinarka magazina Provjereno, koja se sa snimateljem Damirom Filipovićem vozila iza službenog policijskog automobila jer su snimali nastavak priče o Amerikanki koja je uhodila i maltretirala Ivančicu Banković-Mandić profesoricu s Filozofskog fakulteta.

Kako doznajemo, policajca je tijekom vožnje Vanessa ubola nožem u vrat. Policajci su odmah zaustavili automobil u mjestu Bilje, a ozlijeđeni je policajac otrčao u dom zdravlja. Policajac se nalazi u osječkoj bolnici i nije u životnoj opasnosti, doznaje DNEVNIK.hr.

‘Američka ambasada cijeli slučaj nije htjela komentirati zbog, kako su rekli, zaštite privatnosti njihove državljanke. Očito opasne osobe koja je ostvarila svoje prijetnje.’

Podsjetimo, Vanessu Raney SOA je proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost. Oduzeta joj je putovnica, imala je zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj tri godine, ali unatoč tome šetala je slobodno i godinama maltretirala profesoricu Ivančicu Banković-Mandić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.”Još smo u šoku jer nismo očekivali da bi se nešto ovako moglo dogoditi. Snimatelj Damir i ja vozili smo se par stotina metara iza policijskog auta koji se u jednom trenutku zaustavio. Iduća scena je bila – krvavi policajac kako izlazi iz auta. Polako smo se približili i vidjeli krvavu Vanessu kako sjedi s lisicama na rukama. Bila je sve agresivnija i policajac ju nije sam uspjevao primiriti već mu je pomogao i jedan mještanin. Potom je došla hitna ali i policija”, prepričala je za DNEVNIK.hr Ema Branica.

Novinarka Ema Branica uspjela je Vanessu pronaći nakon samo četiri dana, nakon reportaže u magazinu Provjereno.

%d blogeri kao ovaj: