Na sjednici održanoj u posljednjem danu lipnja, Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) donijela je Odluku o izdvajanju sredstava Tekuće zalihe Proračuna za Nogometni klub (NK) “Novi Travnik” u iznosu od 15.000,00 konvertibilnih maraka (KM)…

Odlučeno je i o izdvajanju sredstava u iznosu od 27.256,26 KM za nabavku opreme i izvođenje radova na uspostavi sigurnosnog područja u zgradi Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Uz to, Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila dobiva dvadeset tisuća maraka na ime sufinanciranja radova na utopljavanju objekta.Općina Vitez će dobiti 11.400,00 KM za sanaciju obale rijeke Bila, Kreševo trideset tisuća za čišćenje korita i obale rijeke Kreševčice, a Općina Busovača dobiva pedeset tisuća konvertibilnih maraka za sanaciju obale rijeke Ivančice.

Srednjobosanska je Vlada, kako je priopćeno, dala suglasnost na zaključivanje ugovora za rekonstrkuciju vodovoda u novotravničkoj Mjesnoj zajednici Pećine.Poljoprivrednici srednje Bosne, odlučeno je na 32. sjednici Vlade SBK-a, dobivaju 10.950,00 KM za program sanacije i ublažavanja šteta.