ZENICA: Od 6. januara organizovan prevoz iz Zenice do Viteza za sve igrače Lutrije BiH i kladionice Premier

0
1156

Lutrija BIH u saradnji sa sportskom kladionicom Premier od 6. januara organizovano će prevoziti ljubitelje igara na sreću iz Zenice u Vitez gdje će nesmetano moći da se klade i igraju lutriju.

Nakon što je Gradsko vijeće krajem decembra protekle godine odlučilo povećati komunalne takse do 50.000 KM po uplatnom mjestu, u Lutriji BiH su se odlučili na ovakav potez.

“Ovi nameti koje Gradsko vijeće namjerava sprovesti samo će naškoditi našim igračima, mi ionako zarađujemo dovoljno, pa ponavljamo da ovo radimo samo zbog naših vjernih igrača”, ističu iz Lutrije BiH.

Njihovo mišljenje dijele i odgovorni u kladionici Premier koji dodaju da su nameti ogromni i da ih ni masovno igranje eletronskog binga ne može spasiti.

“Stvarno skandalozno! Pa zamislite šta će silni Zeničani kada nas zatvore. Gdje će trošiti svoje novce?! Zbog toga smo se i odlučili na ovakav potez i omogućili im da se klade i igraju bingo.”

Autobusi će saobraćati svakodnevo u nekoliko dnevnih termina, a planirano je dvočasovno zadržavanje u Vitezu kako bi igrači Lutrije BiH i kladionica Premier stigli odigrati tikete i nekoliko kola elektronskog binga.

U planu je i jedna večernja linija od 22 časa koja je otvorena za one koji se žele “pokrivati” kao i za one koji se “vade” na NBA ponudu.