Vlasnici neregistriranih vozila će ići u zatvor

0
765

U posljednje vrijeme uočen je veći broj prekršaja vožnje neregistriranih motornih vozila i bez važeće police osiguranja na prostoru Hercegovačko-neretvanskog kantona….

Na osnovu ovih statističkih pokazatelja iz MUP-a HNK-a su upozorili sve vozače koji u prometu sudjeluju s neregistriranim automobilom da vrše kazneno djelo.

Ovim putem želimo upoznati javnost, a pogotovo vozače sudionike u prometu da upravljanje neregistriranim vozilom koje sudjeluje u prometnoj nesreći, a nema važeću policu osiguranja nije samo prekršaj već i kazneno djelo, propisano članom 23.

Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornosti, rekao je za Radiosarajevo.ba Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a.

Član pomenutog Zakona objavljen je u Službenim novinama FBiH, broj 24/05 i glasi: Svaka osoba koja ima u posjedu ili u vlasništvu vozilo u upotrebi u FBiH, na cestama ili područjima dostupnim javnosti i koja ne pribavi osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama, koje proizlazi iz prometnih nesreća, kaznit će se zatvorom od 30 dana do 3 godine.Kako je rekao Ljudevit Marić, PU Mostar u posljednjih šest godina podnijela je 211 izvještaja nadležnom tužiteljstvu, a najavio je da će se s ovakvim načinom postupanja nastavit i dalje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.