Vitez: Premijera predstave “kuća lutaka”

0
1683
vitez.info

Gradsko kazalište mladih Vitez poziva vas na svoju novu premijeru, predstavu „Kuća lutaka“, autorski projekt GKM-a Vitez. Predstava će biti izvedena u petak, 1. srpnja, s početkom u 20,00 sati, u kazališnoj dvorani Vitez.

„Nakon dugo vremena igrat ćemo u našoj kazališnoj dvorani predstavu za našu dragu publiku. Zbog radova na dvorani nastupali smo isključivo van Viteza, ali evo, nakon više od pola godine ponovno smo pred našom publikom. Imamo gotovih nekoliko premijera, a prva od njih koju će publika vidjeti je Kuća lutaka, na kojoj radimo proteklih pola godine“, kazala je u najavi predstave Ivona Matošević, jedna od redateljica.

Predstava je neverbalna, ali vrlo slikovito i jasno govori o svijetu u kojem živimo. Živimo u vremenu kad nas gotovo ništa ne može iznenaditi. Ono što je prije bilo tabu, danas je svakodnevnica i nekako sve postaje ”normalno”. Postalo je važno ugoditi svima, živjeti načinom života koji se mora svidjeti svima, i svi moramo biti jako sretni pred drugima… Kako se zapravo osjećamo i što želimo je postalo manje važno.

Cijelo društvo je maskirano i svi skrivaju prava lica, a gdje su nestale prave vrijednosti ??

Gdje je nestala ljubav, tolerancija, poštovanje … Zaboravili smo da trebamo sebe staviti na prvo mjesto, zaboravili smo što znači imati samopouzdanje i vjeru u sebe. Dopustili smo drugima da režiraju predstavu u kojoj je svatko od nas glavna uloga, a ta predstava se zove život.

„Današnju stvarnost u predstavi simboličnog naziva „Kuća Lutaka“’prikazat će mladi glumci našeg kazališta, a siguran sam da će svatko od nas izvući pouku. Za nas u kazalištu posebnu radost predstavlja činjenica da je ovo naš autorski projekt, a ujedno i prva režija naše Berne i Ivone, koje su napravile odličan posao u proteklom periodu. Naravno, ovdje želim istaknuti i predan rad naših mladih glumaca, koji potvrđuju kako je GKM Vitez nepresušno vrelo talenta“, kazao je Ivan Sajević, producent predstave i voditelj GKM Vitez.

Predstavu, „Kuća lutaka“ režirale su Berna Mišković i Ivona Matošević, a asistent režije je Ana Dragozet. U predstavi igraju : Nives Glavaš, Ana Dragozet, Dora Bonić, Filip Križanac, Franko Bralo, Leona Blaž, Minela Salkić i Paula Tomić.

Grafička priprema potpisuje Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.