Veziri predstavili stručni štab: Adnan Beganović novi trener NK Travnik

0
1965

Veziri su u četvrtak održali vanrednu Skupštinu na kojoj su izabrali novo rukovodstvo. Pored novog predsjednika Upravnog odbora, izabrani su i članovi Uprave.

Nova uprava je već zagrnula rukave, pa su danas predstavili i stručni štab koji će voditi tim u predstojećoj sezoni.  Naime, tim će predvoditi Adnan Beganović a njegovi pomoćnici će biti Nihad Ribić i Alen Delić. Beganović je u proteklom periodu vodio omladinski pogon NK Travnik sa kojim je ostvario zapažene rezultate te je time dobio povjerenje novog Upravnog odbora.

Istakao je da je ovo klub sa velikom tradicijom te da je prihvatio mjesto šefa stručnog štaba sa puno odgovornosti.

Kada je u pitanju igrački kadar, radi se na dovođenju par kvalitetnih igrača koji će činiti okosnicu tima, a svakako žele da se oslone i na domaći kadar.
Beganović kaže da su kroz omladinski pogon dokazali da Travnik i ova regija ima mnogo kvalitetnih igrača, djece na koju se može računati.

Prozivka NK Travnik je zakazana za subotu u 18:30 sati, dok će se probna utakmica za sve one koji se žele priključiti Vezirima odigrati u srijedu, a satnica će biti naknadno objavljena.

“Cilj ove uprave i mene lično je da u ovom momentu napravimo što bolji tim, da ga uigramo te da bude korektan i na terenu i mimo terena. Svakako očekujemo da tim pruži određene rezultate te ispuni očekivanja novog rukovodstva”, kazao je Beganović.