Uspostavljena telefonska linija za pomoć osobama s invaliditetom

0
1370

Udruženje “Bosanski doktori za osobe s invaliditetom” od danas je uspostavilo donatorsku telefonsku liniju (090291087) za pomoć osobama s invaliditetom.

Direktorica Udruženja Amela Velić kazala je za Fenu da ta nevladina organizacija, putem servisa personalne asistencije, pruža podršku osobama s teškim invaliditetom u Bosni i Hercegovini te da je trenutno putem ovog servisa podržana 21 osoba.

”Zbog nedostatka sredstava u proračunu, dalje financiranje ovog servisa je onemogućeno. Stoga smo u situaciji da moramo tražiti pomoć cijele naše zajednice da bismo nastavili s pružanjem podrške ovim osobama”, pojasnila je Velić.

Svi zainteresirani, svoj doprinos mogu dati donirajući dvije KM pozivom na broj 090291087. Radi se o osobama s teškim fizičkim invaliditetom koje svakodnevne aktivnosti ne mogu obavljati bez pomoći druge osobe, a društveno su aktivni, školuju se, studiraju ili rade.

”Pomozite nama da osobama s invaliditetom osiguramo život dostojan svakog čovjeka”, pozvala je Velić.

Zaključila je da u BiH ne postoji točan registar osoba s invaliditetom te da najveću pomoć ovakvim osobama pružaju upravo nevladine organizacije.