Uspješno održan turnir NS FBiH za pionirke: Mladost iz Nević Polja osvojila 4.mjesto

0
897

U Sarajevu, na terenima sa umjetnom travom stadiona “Asim Ferhatović- Hase” 22. i 23.05.2017. godine odigran je turnir Nogometnog saveza Federacije BiH za pionirke pod nazivom “Fair-play dani ženskog nogometa NS FBiH”.

Turnir je organizirao Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa Nogometnim/fudbalskim savezom BiH, a na kojem je učestovavalo sedam ekipa iz NS FBiH i FS RS.

Na turniru su učestvovali: ŽNK Mladost Nević Polje, ŽOFK Gradina Srebrenik, ŽNK Čelik Zenica, ŽHNK Čapljina, ŽNK Iskra Bugojno, ŽNK Centar Red Star Sport Brčko i ŽNK Sloboda Tuzla. Nakon utakmica po grupama u finale su se plasirali ŽHNK Čapljina i ŽNK Sloboda, dok su u susretu za treće mjesto igrali ŽNK Iskra i ŽNK Mladost. ŽHNK Čapljina je u finalnoj utakmici slavila rezultatom 2:0, dok je ŽNK Iskra u susretu za treće mjesto savladala Mladost iz Nević Polja rezultatom 4:0.

Igračice Čapljine su do prvog mjesta došla nakon impresivne gol razlike u gdje su postigli 24 pogotka, a nisu primili niti jedan, te su potpuno zasluženo pobjednice sedmog po redu turnira NS FBiH za pionirke. Najbolja golgeterka turnira bila je igračica Čapljine Jelčić Maja, a njena saigračica Kristina Valjan proglašena je za najbolju vratarku turnira.

Za najbolju igračicu na turniru, treneri svih ekipa izabrali su Mujkić Fadilu iz ŽNK Sloboda. “Nogometni savez Federacije BiH zahvaljuje svim klubovima učesnicima na turniru”, istakli su iz ovog saveza.

sportsport.ba