Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijenio Babića, Balića i Metličića

0
716

Ono što se naziralo odmah nakon poraza od Slovenije na kraju se i dogodilo. Željko Babić i njegov stručni stožer te Ivano Balić koji je stajao iza Babića, smijenjeni su sa svojih funkcija…

Sada je i definitivno, hrvatska rukometna reprezentacija dobit će novi stručni stožer nakon što je smijenjen aktualni. Željko Babić, Petar Metličić i Ivano Balić jednoglasno su smijenjeni na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

Rezultat u Francuskoj nije bio problem, ali kako se saznaje u Savezu općenito nisu bili impresionirani Babićevim radom i mogao je spasiti jedino vanserijski rezultat na Svjetskom prvenstvu, odnosno najmanje medalja.

Nakon onog poraza protiv Slovenije, predsjednik Saveza nije više čekao i ekspresno je izvršio konzultacije te sazvao hitnu sjednicu Upravnog odbora sa samo jednom točkom dnevnog reda, izglasavanjem (ne)povjerenja stručnom stožeru.

Ništa nije pomogla niti podrška igrača koji su redom stali iza stručnog stožera prilikom povratka u Hrvatsku, povučen je potez koji je dio hrvatske javnosti priželjkivao, a u konačnici Hrvatski rukometni savez i pripremao.

Tko će zamijeniti Željka Babića, još uvijek nema odgovora, ali navodno bi za mjesec dana najkasnije Hrvatska trebala imati novog izbornika.

Neka imena već se glasno spominju, ponajprije Lino Červar koji je na Svjetskom prvenstvu vodio Makedoniju, a zatim Veselin Vujović koji je već rekao da bi volio preuzeti tu funkciju.

Vremena je još dovoljno i ne bi bilo nikakvo čudo da se pojavi neko novo ime i uključi u cijelu priču.