U Tuzli uklonjena “najtužnija jelka na Balkanu

0
1777

UZ ISPRIKU ORGANIZATORA

U Tuzli je prošle subote otvoren božićni sajam “Zimska čarolija” , koji će, prema tvrdnjama organizatora trajati do 8. siječnja 2017. godine, no ubrzo je postao hit na društvenim mrežama i nažalost, slika i prilika bh. društva.

Sajam je ove godine, osim suhomesnatih i proizvoda od meda, kao svake godine, trebao ponuditi i nešto novo, “bogato” ukrašenu božićnu jelku, koja je osim sajma, trebala krasiti i Trg slobode, prenosi Avaz.ba

No, umjesto toga, na Trgu se prošle subote ukazalo njeno veličanstvo, jelka “golovratka”. Ukazalo, jer je u noći sa subote na nedjelju jelka ekspresno i uklonjena, nitko ne zna ni gdje ni kada. Ipak, umjesto “najtužnije jelke na Balkanu”, koju su neki uspoređivali i sa “očerupanim kokošima”, a neki opet tvrdili “kakva jelka takva država”, stigla je javna isprika Udruženja obrtnika Grada Tuzla, koji su gradonačelniku Jasminu Imamoviću, ali i građanima Tuzle, obećali da će okititi i ukrasiti Trg primjereno samoj manifestaciji.

Ali, dok se to ne dogodi, i ako se uopće i dogodi, stanovnici Tuzle će duge i hladne prosinačke noći šarati pričama o jednoj zimskoj čaroliji sa neizostavnom jelkom, zbog koje je, kažu, i nastao izraz “ofucala se k’o tuzlanska jelka”.