Više desetina tisuća hodočasnika danas, kada se u župi Međugorje slavi 35.obljetnica Gospina ukazanja, pohodit će ovo marijansko svetište. Od ranog jutra rijeke hodočasnika pješaka slivat će prema župnoj crkvi, mnogi od njih bosonogi, a stići će sa svih strana Hercegovine, Hrvatske, dijela Bosne, te autobusima i vozilima iz bližih i susjednih zemalja, prenosi Večernji list.

Prema podacima Informativnog centra mir u međugorsku župu već su stigli hodočasnici iz Meksika, Brazila, Argentine, Švicarske, Libanona, Južne Afrike, Poljske, Belgije, Češke, Šri Lanke, Slovačke, Italije, Španjolske, SAD, Rumunjske, Mađarske, Portugala, Koreje i drugih zemalja.

Hodočasnički putovi vodit će do Crkve, Podbrda – mjesta Gospina ukazanja i brda Križevca, te Gospina kipa u dvorištu Crkve… Proslava 35.obljetnice Gospina ukazanja tradicionalno će se obilježiti euharistijskim slavljima, molitvama, klanjanjima, ispovijedima i pričestima.

Na uočnicu središnju svetu misu u 19 sati predslavio je fra Božo Milić ,župnik župe Drinovci Danas će obilježit 35. obljetnica Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Središnju svetu misu večeras predvodit će u suslavlju mnoštva domaćih i inozemnih svećenika fra Branko Radoš voditelj Katoličke misije u Luzernu. U 22 sata nastavlja se program s redovitim cijelo noćnim klanjanjem – sve do samog jutra. Svečane sv. mise na dvadesetak svjetskih jezika slavit se tijekom cijelog dana.

Iz Župnog ureda Međugorje napominju kako se očekuje veliki broj hodočasnika pješaka, te mole sve vozače da o tome vode računa, a župljani da se pridržavaju mjera, plana i programa policije koja će uredovati u prometu.

 

Bljesak.info