Nogometaši Borca derbi susretom protiv Slavije otvorit će novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, ali pozitivnu atmosferu donekle je pokvarila vijest o povredi Borisa Gavrića, dojučerašnjeg prvog strijelca Prve lige Federacije od kojeg su Banjalučani mnogo očekivali.

Naime, Gavrić je na pripremnoj utakmici zaradio jednu povredu, ali se u prvih nije činilo da neće duže odsustvovati sa terena.

 

“Tokom jedne prijateljske utakmice na pripremama na Zlatiboru desila mi se jedna povreda koja se činila bezazlena, ali dolaskom u Banja Luku magnetna rezonansa je pokazala da su mi pukli prednji križni ligamenti. Operacija je neizbježna i polusezona je za mene završena, a što se tiče iduće polusezone nadam se povratku na teren i da svojim saigračima pomognem da se vratimo u Premijer ligu, što nam je i cilj, otkrio je Gavrić za SportSport.ba.

 

Gavrić je u ljetnom prelaznom roku u Borac stigao iz Novog Travnika gdje je u protekloj sezoni postigao 24 pogotka i zasluženo ponio epitet najboljeg strijelac Prve lige Federacije.