Što piti po vrućinama?

0
1724

Vrućine su stigle, a s njima i potreba za pojačanim unosom tekućine u organizam. No, većina ljudi u takvim situacijama radi grešku i radi ledeno hladne napitke koji bih trebali rashladiti – ali to ne rade.

Naime, hladna voda zapravo usporava hidrataciju organizma te da je po vrućinama najbolje piti vodu, odnosno napitke sobne temperature jer njih organizam brže apsorbira.

Uz to, ako pijete ledeno hladna pića odmah nakon obroka, postoji velika mogućnost da se prehladite, čak i dok je vani vruće. Kad steknete naviku ispijanja vode sobne temperature, primijetit ćete ogromno poboljšanje probave i bolje ćete se osjećati tijekom i nakon obroka.

Vjerovali ili ne, Ispijanje toplog čaja po vrućini od 30 stupnjeva također ima svoje prednosti jer će topli napitak potaknuti znojenje i tako vas rashladiti.

Pritom treba obratiti pažnju na jednu važnu stvar – topli napitak rashladit će vas jedino kada vani nema vlage, odnosno kada je zrak suh.

Tek toliko da znate, učinak će biti još bolji ako nosite odjeću koja ne zadržava vlagu, odnosno koja omogućava isparavanje znoja, prenosi Metro-portal.

Stoga, čaj da … ali ne ledeni.