STANJE NA PUTEVIMA U BIH

0
882

OPĆE INFORMACIJE

Stanje na cestama 31.01.2017. u 08 : 00 sati

Niske temperature i ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu, a posebnu pažnju skrećemo na mostove, vijadukte, prilaze tunelima, kao i na sve dionice u planinskim predjelima. Magla smanjuje vidljivost i usporava odvijanje saobraćaja u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo autoput A-1 Sarajevo-Zenica, kao i magistralne puteve: Konjic-Jablanica, Doboj-Tuzla, Tuzla-Bijeljina, Tuzla-Orašje i Kaonik-Vitez. Na putnom pravcu Jablanica-Mostar upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraćaj odvija umjerenim intenzitetom. Kolovoz je mjestimično vlažan, a pojačan oprez savjetujemo zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, tokom dana moguće je sporije odvijanje saobraćaja. Napominjemo da je na mjestima izvođenja radova postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

AUDIO IZVJEŠTAJ

Audio izvještaj 31.01.2017. u 08 : 00 sati

00:00
01:25

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !