STANJE NA CESTAMA U BIH

0
828

BIHAMK

U BiH mogući učestali odroni na kolnik

U Bosni i Herecgovini, zbog niskih temperatura, jutros se može očekivati mjestimična poledica na svim vlažnim lokacijama, naročito u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima od Orašja prema Tuzli, Gradačcu i Odžaku, kao i na dionicama u sjeverozapadnim krajevima, upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle.

Skreće se pažnja na učestale odrone, a izdvajaju se magistralni putevi: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i regionalni put Travnik-Karanovac. Na dionicama Drežnica-Mostar i Mostar-Gnojnice upozorava se na mjestimično jače udare vjetra.

Na putevima s aktualnim radovima postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Danas i sutra na relaciji Prijedor-Bosanski Brod, od 04.00 do 12.00 sati, pod pratnjom policije, kreće se izvanredan prevoz većih dimenzija. Mole se vozači da u tom razdoblju na navedenoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tijekom dana na tim prijelazima povremeno prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.