STANJE NA CESTAMA U BIH

0
1023

OPĆE INFORMACIJE

Stanje na cestama 16.01.2017. u 09 : 45 sati

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Kupres-Bugojno. U jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Zbog loših vremenskih uvijeta u Hrvatskoj zatvoren je i granični prelaz Izačić za teretna vozila i šlepere. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !