Spas sezone ili ‘dupla kruna’: Kome će danas zasjati Sunce?

0
1005

Riječani su prvi put u svojoj povijesti osvojili HNL. Povijesni uspjeh može biti samo još bolji osvajanjem Kupa i duple krune. S druge strane, Dinamo može spasiti sezonu jedino osvajanjem Rabuzinova sunca

Sto ljudi, sto ćudi. Jedan Dinamo, a sto muka… Tko će igrati protiv Rijeke u finalu Hrvatskog nogometnog kupa? Tko je uopće sposoban i mogu li se desetkovani ‘modri’ oduprijeti Rijeci?

Jedno je sigurno – Ivajlo Petev će i sljedeće sezone voditi Dinamo, ali osvajanjem Kupa nestale bi i one najmanje nedoumice. ‘Modra’ momčad bi podizanjem Rabuzinova sunca spasila sezonu u kojoj je nakon 11 naslova za redom izgubila prvenstvo.

A na tom putu joj neće biti nimalo lako. Rijeka je ove sezone sjajna, momčad je posložena od temelja i bez obzira tko igrao vidi se rukopis Matjaža Keka. Teško je isto reći za Dinamo… Bugarski stručnjak će u finalu Kupa biti bez More, Benkovića, Perića, Fiolića, a zbog svađe neće igrati ni Ante Ćorić. Morat će se dvostruko više potruditi da bi naškodili riječkoj navali.

Prije tri dana ‘modri’ su bili bez čak devetorice igrača, ali je dan uoči finala objavljeno da u Varaždin putuju Antolić, Lešković i Sigali. Niti jedan od njih nije do kraja zaliječen, ali klupski liječnici procijenili su da bi mogli dati dio svojeg doprinosa momčadi.

U zadnjoj liniji siguran je jedino Schildenfeld dok bi u veznoj mogao započeti Paulo Machado koji odlazi nakon finala Kupa.