Snježna oluja prizemljila stotine zrakoplova u Istanbulu

0
666

Turska zračna kompanija Turkish Airlines morala je otkazati više od 600 letova, uključujći sve unutarnje letove, do večeras, a nastavljaju se napori da se raščisti međunarodni istanbulski aerodrom Ataturk.

Više od 10.000 putnika koji iz drugih gradova nisu mogli stići u Istanbul smješteni su u hotele, a još njih 5.000 blokiranih u ovom gradu također su smješteni po hotelima, rekao je generalni direktor kompanije Bilal Eksi na Twitteru.

Reagirajući na oštre kritike blokiranih putnika preko društvenih mreža, on je napisao da je kompanija učinila sve da putnici ne pate u ovim teškim uvjetima.

On je napisao da je zbog klimatskih uvjeta broj slijetanja na aerodromu Ataturk smanjen danas na 209 a polijetanja na 172. U redovnim uvjetima na ovom aerodromu ima dnevno 1.500 polijetanja i slijetanja.

U samom gradu za raščišćavanje snijega s ulica angažirano je više od 1.300 vozila i oko 7.000 zaposlenih. Metro i tramvaji su radili cijelu noć da bi se stanovnici mogli kretati, usprkos nevremenu.

Ipak, vjetar je oslabio i vidljivost se poboljšala pa je proradila plovidba na Bosforskom moreuzu, jednom od najfrekventnijih mjesta na svijetu. Jučer je Bosforski moreuz bio zatvoren za promet.

Stanovnici grada iskoristili su prizor Istanbula pod snijegom i na društvenim mrežama pojavile su se brojne fotografije minareta prekrivenih snijegom, prenosi Beta.