SEKULARNA DRŽAVA BIH Nogometni savez dijeli besplatan sendvič i bocu vode za one koji poste

0
2125

Bilo bi zanimljivo znati zašto se sendvič ne dijeli i onima koji ne poste… zar nisu svi građani jednaki na stadionu? Ili samo muslimani imaju pravo na besplatnu hranu i piće jer su, eto, muslimani?

Zašto se, recimo pred katolički Božić, uoči nekih utakmica ne dijele mandarine? Ili, za vrijeme utakmica u korizmi – zašto se ne bi dijelio kruh katolicima koji su se odrekli svega osim kruha i vode?

Upravo takvim diskriminacijama jasno je zašto pripadnici dviju vjera, katoličke i pravoslavne, koji se uglavnom izjašnjavaju i kao Hrvati i Srbi, ne navijaju baš puno koliko i muslimani, Bošnjaci, za reprezantaciju BiH.

Zašto NS BiH, koji vidi da nemuslimani nisu toliko srčani navijači nogometne reprezentacije BiH ne izađe ususret njima upravo sličnim akcijama koji bi ih privukli. Pozitivnim akcijama, zanimljivim pričama, marketingom, trikovima… ali ne, odlučeno je da se dijele sendviči tijekom posta! To je taj vrh koji dosežu “naše zajedničke” institucije i organizacije. Zapravo radi se o nacionalnoj privatizaciji reprezentacije – muslimanima sendviči, Hrvatima i Srbima nema čestitke ili “podrške” tijekom njihovih blagdana.

Vjerojatno bi, da je pameti koliko je nema tj. da ima pozitivnog pristupa i BiH koja je stvarno super za sve, određeni broj ljudi odlučio ne ići na koncert u Mostar već bi se uputio navijati za BiH protiv Grčke.

Prije utakmice s Grčkom NSBIH izdalo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Nogometni savez BiH obavijestio je navijače o kodeksu ponašanja i organizaciji sutrašnje kvalifikacijske utakmice sa Grčkom.

“Poštovani navijači,

U svjetlu nadolazeće utakmice „A“ reprezentacije BiH protiv selekcije Grčke i naših zajedničkih nadanja da će Zmajevi u ovom veoma značajnom meču izboriti povoljan rezultat, želimo vas podsjetiti na obavezne sigurnosne mjere na stadionu „Bilino polje“ u Zenici:

Ulaznica vrijedi isključivo za jednu osobu,
Djeci do 7 godina nije dozvoljen ulaz, a djeca starija od 7 godina moraju imati ulaznicu,
Strogo je zabranjeno i zakonski kažnjivo unošenje pirotehničkih sredstava i alkoholnih pića, kao tvrdih predmeta,
Nije dozvoljeno unošenje transparenata koja nemaju obilježja BiH,
Iz bezbjedonosnih razloga, gledaoci trebaju zauzeti svoja mjesta najkasnije sat prije početka utakmice u sektoru za koji posjeduju ulaznicu.
Svaki navijač će na stadionu dobiti zastavicu BiH koje će biti korištene u skladu sa uputama oficijelnog spikera na stadionu.

Imajući u vidu da je u toku mjesec posta za pripadnike islamske vjeroispovjesti, bit će obezbijeđen besplatan sendvič i flaša vode, kako bi se navijači koji poste okrijepili pred početak utakmice. Mjesta za preuzimanje sendviča i vode će se nalaziti na svakoj tribini stadiona i bit će vidljivo označena.

Na kraju još jednom pozivamo na fer i sportsko navijanje sve navijače i navijačke grupe naše reprezentacije. Pokažimo dostojanstvo i poštovanje. Podržimo naše Zmajeve grlom i dlanovima.

Poskok.info