Rodila 14. dijete: ‘Nismo planirali toliko djece, jednostavno nam se dogodilo’

0
1096

OGROMNA OBITELJ

Maleni Jan četrnaesto je dijete mame Darije iz Velikog Trgovišća, a rođen je ovih dana u općoj bolnici Zabok. 37-godišnja Darija Herceg danas će sa sinčićem otići kući gdje ju čekaju muž, sedam kćeri i šestorica sinova.
Darija je za Zagorje International ispričala kako nije planirala imati toliko djece, već se jednostavno dogodilo. Iako ih je puno, problema nema. Obaveze su podijelili, međusobno si pomažu, a uskače i baka-servis. U velikoj obitelji Herceg najstariji sin ima 16 godina, a kći Josipa tek 15 mjeseci.

‘Neka djeca već idu u školu, a ostali su doma, ne idu u vrtić. I suprug i ja smo zaposleni, ja sam trenutno na porodiljnom. Živimo od suprugove plaće, mog porodiljnog i dječjeg doplatka, ne dobivamo nikakvu drugu financijsku pomoć. S radom se da sve’, ispričala je Darija Herceg.

Nema problema ni sa smještajem velike obitelji Herceg. Sinovi imaju svoje sobe u velikoj kući, a kćeri svoje.
Iako sve funkcionira, Darija i suprug ipak ne razmišljaju o 15. djetetu.
‘Malo je naporno, a tu su i godine’, kažu.

U bolnici je majku i malog Jana posjetio župan krapinsko-zagorski Željko Kolar koji kaže da je u županiji ove godine puno žena rodilo peto, šesto ili čak sedmo dijete, a to su dobre vijesti obzirom na demografsku sliku.

Župan Kolar je majci uručio prigodne poklone za novorođeno dijete, a najavio je da će dobiti i novčanu pomoć od pet hiljada kuna.

majka-2

 

(dnevno.rs)