(VIDEO) U rijeci Lašvi pronađena tijela dvojice mladića iz Zenice, traga se za trećim

0
1764
Nestali mladići iz Zenice smrtno su stradali u prometnoj nesreći koja se dogodila nakon što je automobil sletio u rijeku Lašvu….

Iz rijeke Lašve kod zeničke petlje, izvučen je automobil marke Audi registracijskih oznaka E42-K-948 koji su kobne noći koristili Amar Kozlić, Harun Delić i Almen Begović.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno je da je na dnu Lašve pronađen automobil, kao i dva tijela, a da se za tijelom trećeg mladića još traga.

Trojica mladića su u subotu navečer boravila u diskoteci Label u Vitezu, nakon čega im se izgubio svaki trag.

Obitelji stradalih mladića prijavile su nestanak policiji, nakon čega je započeta intenzivna potraga za njima. U Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formiran je krizni stožer po nalogu policijskog komesara Semira Šuta koji je bio zadužen za potragu.

Video : https://www.facebook.com/Zenicablog/videos/1248394741918524/

 VIDEO+FOTO: Na dnu rijeke Lašve pronađen “audi” i tijela dvojice mladića, za trećim tragaju ronilački timovi MUP-a ZDK

VIDEO+FOTO: Na dnu rijeke Lašve pronađen “audi” i tijela dvojice mladića, za trećim tragaju ronilački timovi MUP-a ZDK – Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK u Lašvi su pronašli na dnu rijeke Lašve vozilo i dva tijela mladića nestalih između subote i nedjelje. Potraga za trećim tijelom biće nastavljena.

Kako je za Zenicablog izjavio komandir Specijalne jedinice MUP_a ZDK Senaid Hasić, pregled terena od objekta u Vitezu u kojem su se nalazili je započeo odmah u nedjelju uvečer, a jutros su kod objekta Olimpic, nedaleko od administrativne granice SBK i ZDK, na početku teritorije općine Busovača, pronađeni tragovi koji su ukazivali da je u skorije vrijeme neko vozilo tu sa ceste završilo u rijeci Lašvi.

-Ubrzo je ronilački tim primjetio jedan točak, te je ubrzo identifikovano i vozilo, te se pristupilo izvlačenju. Pronađene su osobe na mjestu suvozača i na stražnjem sjedištu, a za još jednom osobom, za koju se samo pretpostavlja da je bila vozač, se još traga. Na mjestu nesreće su se nalazile i porodice stradalih mladića, koje su u šoku promatrale izvlačenje tijela i vozila.

Saopćenje MUP-a ZDK: Dana 05.02.2017. godine, oko 17,30 sati, Policijskoj stanici Centar u Zenici je od strane članova porodica prijavljen nestanak mladića D.H., K.A. i B.A., sva lica iz Zenice. Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab koji je bio zadužen za  koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene danas sa ciljem ponalaska nestalih mladića. Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere  te vrše intenzivnu pretragu terena sa ciljem pronalaska lica. Pretragom terena i korita rijeke Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su danas, oko 10,30 sati, locirali vozilo u rijeci Lašvi, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i te aktivnosti su još uvijek u toku.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK