Prognoza za ponedjeljak: Velike temperaturne razlike

0
974

U sjevernim, istočnim i centralnim područjima Bosne danas je bilo maglovito i s niskim oblacima, dok je u ostalim područjima Bosne i Hercegovine bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 13 sati iznosile su -8 stepeni u Banjoj Luci, Bihaću, Doboju, Gradačcu i Tuzli, -7 u Prijedoru i Sanskom Mostu, -6 u Zvorniku, -5 u Bijeljini, -3 na Sokocu -2 na Bjelašnici i u Srebrenici.

Nula stepeni izmjereno je danas u Sarajevu i Zenici, jedan stepen u Bugojnu i Goraždu, tri stepena na Ivan Sedlu, četiri u Livnu, sedam u Neumu, devet u Mostaru dok je najtopliji grad u BiH danas u 13 sati bilo Trebinje gdje je izmjereno 10 stepeni Celzijusa.

Sutra će na sjeveru, kao i po kotlinama centralne i istočne Bosne preovladavati magla i niska oblačnost, dok će u ostalim područjima BiH biti sunačno vrijeme, a vjetar slab, promjenljivog smjera.

Jutarnje temperature od -12 do -6, na jugu od -2 do četiri, a dnevne od -2 do četiri, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu će u ponedjeljak biti sunčano vrijeme. U nižim dijelovima grada jutro i dio prijepodneva s maglom ili sumaglicom.

Jutarnja temperatura oko -8, a dnevna oko jedan stepen Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.