Primorac se odrekao 600.000 maraka u korist HT ERONET-a

0
1061

Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac kazao je u intervju za bh. izdanje Večernjeg lista, kako se odrekao 600.000 maraka koje dobio sudskom presudom u korist te tvrtke te ocijenio kako je zadatak njegove uprave stabilizirati poslovanje, optimizirati troškove, povećati tržišni udio i podignuti se na višu tehničku razinu te da pitanje privatizacije HT ERONETA treba upiti vlasniku.

Po njegovim riječima, kada se govori o privatizaciji koja je kao tema opet aktualna, očito je da će se u budućnosti događati ozbiljne promjene na području telekomunikacija u cijeloj regiji, ali da će o tome odlučivati vlasnici.

Komentirajući 600.000 maraka odštete koju je dobio u prvostupanjskom postupku, predsjednik Uprave HT ERONET-a naglašava kako je dolaskom „nezakonite Vlade platforme, na stotine direktora, upravnih i nadzornih odbora nezakonito smijenjeno“, a u njegovom slučaju, ne samo da je nezakonito smijenjen, nego su mu i prepolovljena prava koja su mu pripadala po menadžerskom ugovoru.

– Nakon dobivene prvostupanjske presude, dao sam nalog svojoj odvjetnici da se odričem materijalne dobiti u korist HT-a te da se okonča spor koji bi, nedvojbeno, završio u moju korist. Oni koji su potrčali izvijestiti javnost o tomu, očito nisu znali za ovu moju namjeru i time su pokušali prikriti afere prijašnje Uprave i njihovih nalogodavaca. Meni u ovome trenutku s ove pozicije na kojoj se nalazim, kao predsjednika Uprave, ne odgovara da imam spor s tvrtkom kojoj sam na čelu – naglasio je.

Govoreći o zapošljavanju u HT ERONET-u, kazao je kako je nova uprava naslijedila prekomjeran broj zaposlenih i vrlo lošu kadrovsku strukturu te da je u tom segmentu bilo najviše nepravilnosti u prethodnim godinama.

– U posljednjih 15 godina bili smo svjedoci na desetke nezakonito primljenih rođaka, zetova, kumova itd. – istaknuo je, uz ostalo Promorac za “Večernjak” i dodao kako je nova uprava u to područje uvela red te da radi po zakonu i procedurama koje postoje u poduzeću i po naputcima Vlade.

– Nijedna odluka nije donesena bez suglasnosti Ministarstva te stalno radimo na smanjenju broja zaposlenih. Sa sigurnošću mogu reći da je broj zaposlenih u posljednjih godinu i pol znatno smanjen. Danas imamo 100-tinjak zaposlenih manje i mislimo kako će se taj trend i dalje nastaviti – ustvrdio je.

Kada su u pitanju rezultati poslovanja, istaknuo je kako s punim zadovoljstvom može potvrditi kako je HT ERONET, prema napravljenim internim financijskim izvješćima poslovanja za 2016. godinu, uspješno završio poslovnu godinu s pozitivnim rezultatom i ostvarenjem profita.