Preokret na Poljudu: Ohandza potpisao novi ugovor

0
792

Nakon višemjesečnog natezanja kako bi ugovor trebao izgledati, u kojem ni jedna strana nije željela odustati od svojih namjera, danas je na Poljudu pao dogovor između kluba i jednog od najomiljenijeg Hajdukovog igrača…

AUTOR: Luka Medić

Franck Ohandza potpisao je novi ugovor s Hajdukom. Ova vijest objavljena je danas na službenim stranicama kluba te je tako završila trakavica oko ugovora sa spomenutim igračem. Ugovor mu je isticao u ljeto ove godine, ali Kamerunac je produžio vjernost bijelom dresu na još godinu dana.

Jučer je u medije izašla vijest kako se klub i Ohandza ne mogu dogovoriti oko potpisa novog ugovora te je stoga Kamerunac degradiran u drugu momčad Hajduka. Iako druga momčad nije još počela s pripremama, opcija je bila da Ohandza trenira s prvotimcima do njihovog odlaska na pripreme u Tursku, no sa statusom igrača druge momčadi Ohandza ne bi mogao na taj put. Na kraju je pristao na uvjete kluba te je potpisao ugovor. Navodno će zarađivati oko deset tisuća eura mjesečno, no s bonusima koji se spominju u ugovoru, a vezani su za broj postignutih golova i broj odigranih utakmica, Ohandza bi mogao postati najplaćeniji igrač Hajduka i s trona skinuti svog kolegu napadača, Mađara Marka Futacsa.

Ohandza je u Hajduk stigao 2015. godine iz drugoligaša Sesveta, a za bijele je postigao 12 pogodaka i podijelio devet asistencija u 33 susreta. U Hajduku, kao i dobar dio svoje karijere, bio je ozlijeđen, ali njegove predstave u europskim natjecanjima prošle sezone pokazale su da se radi o kvalitetnom napadaču, a pitanje je bilo treba li čekati Kamerunca da se vrati u formu. Gotovo cijelu prošlu sezonu nije bio na raspolaganju treneru Damiru Buriću, a kada je na početku ove sezone nastavio s dobrim partijama i u Europi i u domaćem natjecanju, izgledalo je da Hajduk nije pogriješio s čekanjem. Ove jeseni opet nije bilo mira oko Ohandze, uzrok nisu bile ozljede, nego novi ugovor. Tako će Hajduk u borbi za treće mjesto moći računati na jednog od svojih najubojitijih aduta.