Potpuna obustava saobraćaja na putu Vitez – Travnik

0
1586

14.01.2017. |19:59

Zbog saobraćajne nezgode potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik, kod mjesta Buhine kuće, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimičnu poledicu i pozivaju vozače da voze maksimalno oprezno.

“Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i preko mostova i na prilazima tunelima. Snijega na kolovozu mjestimično ima na dionicama u višim predjelima, a u jugoistočnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima i u nižim predjelima. U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle”, istakli su iz BIHAMK-a.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni. Apeluju na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.