BITI ČOVJEK NAJTEŽA JE STVAR NA OVOM SVIJETU !

Portal NoviTravnik.ba prenosi obavijest sa Facebook stranice Denisa Dujmenovića.

Autor : Denis Dujmenović

Jedna poruka za moje Novotravničane.

A možda se pronađu i neki iz drugih krajeva naših država u tome.

Zar vam nije dosta mržnje? Zar vam nije dosta trčanja za idealima, foteljaša koji vas pljačkaju preko dvije decenije!?

Zar je stvarno potrebno da se vrijeđate po lokalnim portalima na sve i jednoj vijesti koja je objavljena!?

Niste svjesni da to i jeste cilj ovih “pobjedničkih” stranaka koje vladaju toliki niz godina, da vas hrane mržnjom i nacionalizmom kako bi osigurali ne samo iduće četiri godine vladavine nego idućih …???

Zbog silnih prepirki koje vodite i mržnje koju širite mnogi se ne osjećaju sigurno na ulicama! Ja se vrlo dobro sjećam vremena kad se u gradu odvaljivale klupe, nosile flaše razbijene, kamenje, šta god stigneš da zagrabiš i sa jedno 100 na 100 se sastajalo kod raskrsnice kod nekadašnjeg hotela/salona namještaja.

Prvi JA sam tu fasovao ni kriv ni dužan prije čitavih 15 godina.

A sad ću da vam kažem da sam fasovao na obe strane u viśe navrata. U gornjem dijelu grada gdje sam odrastao sam vrlo često nazivan “Ustašom” jer se moja majka zove Sanja, kao što svi većinom znate.

Dobio i po labrnji par puta zbog toga kao klinac. U “donjem” dijelu sam uvijek bio “Balija” jer me niko nije znao do pred kraj srednje škole kada sam se prebacio u baš taj dio grada u školu.

Imao sam možda 13 godina kad su me pretukli ispred internet kluba GLOBAL samo zato sto sam, eto, ja odozgo’. Njih 10-tak heroja.

Znam većinu danas ko je bio tu. Sve su to vama poznati likovi i osobe. Zar želite tako da živite bagro? Zar želite da se ogradite u torove i da nema maket niko nikud, a kada se ipak desi da onaj “odozdo’ ” mora do Vilenice gore ili onaj “odozgo'” mora dole do DM-a.. šta onda?

Treba da svi drhtimo u našem gradu? Svi vi koji mislite da je Novi Travnik od Kasapovića pa do Besta ili od Bučića do tog istog Besta..grdno se varate!

Sve je to Novi Travnik. Svi se mi znamo ili ćemo se upoznati.

U najmanju ruku ćemo se sresti nekad. Imajte to na umu i budite LJUDI, prije svega, pa tek onda sve ostalo.

Živjeli, i vi gore, a i vi dole!