POLICIJA NAŠLA ŠOKANTNU KOLIČINU KEŠA ISPOD MADRACA

0
716

Uigrana ekipa prevarila gotovo milijun investitora diljem svijeta za oko milijardu dolara!

Američka policija zaplijenila je 20 milijuna dolara koje su otkrili u krevetu ispod madraca u jednom stanu u savrznoj državi Massachusetts, javlja BBC.

Vjeruju kako je novac povezan s milijardu dolara vrijednom Ponzijevom shemom koja uključuje kompaniju TelexFree koja je navodno nudila telefonske i internetske usluge.

Istražitelji su golemu količinu novca otkrili slijedeći Brazilca koji je naposlijetku optužen zbog umiješanosti u prevaru.

Savezni tužitelji kazali su kako je ‘izbrisana’ tvrtka prevarila gotovo milijun ljudi diljem svijeta za oko milijardu dolara.

Ured tužitelja u Massachusettsu na Twitteru je objavio fotografiju šokantne scene gotovine koju je policija zatekla u stanu Clebera Renea Rizeria Roche (28).

Rocha je uhićen i optužen za udruživanje s ciljem pranja novca, a sudac mu je odredio pritvor bez jamčevine zbog mogućnosti bijega.

Tužitelji se slažu kako je Rocha bio dio uigrane ekipe koja je prebacivala milijune dolara u Brazil te da su novac prali preko Hong Konga.

Kompanija TelexFree većinu prihoda dobila je od ulagača kojima su obećavali isplatiti novac za oglašavanje putem interneta, a tim je investitorima potom dan novac od novih ulagača, koji su najčešće bili prijatelji ili članovi obitelji ovih prvih, piše BBC.