Pogledajte budući izgled stadiona koji će se graditi na Vlašiću

0
1117

Sredinom ove godine počeo je projekat izgradnje suvremenog nogometnog stadiona na Vlašiću, na platou Babanovac.

Projekat, u koji je do sada uloženo 2,5 miliona KM, podrazumijeva izgradnju nogometnog terena dimenzija 90×60, što je po FIFA standardima.

vlasic-stadion

vlasic-stadion1

vlasic-stadion2

Projekat je radila firma Ozona, a umjetna trava na stadionu je također po FIFA standardima.

Dodatno je predviđena i staza dimenzija 2,5 metara sa svake strane i ograda na rubovima. U suterenu fudbalskog stadiona bit će izgrađene garaže i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za igrače.

“Angažirali smo svu raspoloživu mehanizaciju, svoje uposlene, ali i dodatno neophodno osoblje, kako bismo radove završili na vrijeme, te našim gostima što prije stavili na raspolaganje jedan ovakav objekat. Samo u pripremnim radovima bilo je potrebno otkopati i odvući više od 50.000 metara kubnih zemlje, što i samo po sebi već dovoljno govori o obimu posla s kojim smo se uhvatili ukoštac”, navode iz firme Ozon.

Trenutno su u fazi završni zemljani radovi, odnosno kopanje temeljnih stopa, a početkom ove sedmice je počela montaža armirane betonske konstrukcije stadiona.

Firma Ozon iz Travnika planira i proširenje ponude smještajnih kapaciteta i restorana, postojećih i novih ski-staza i poboljšanje uslova vertikalnog transporta kroz implementaciju četverosjeda Babanovac.