Poduzeće Alfa i Metabo otvorilo novu poslovnu zgradu u Novom Travniku

0
4261

Poduzeće Alfa i Metabo je svoju priču započelo 1994. godine kao mala obiteljska djelatnost…

Na samom početku svoga rada postali su prepoznatljivi po onome što je najvažnije, a to je visoka i prepoznatljiva kvaliteta. U 2005. godini dolazi do velikog zaokreta te ovo poduzeće proširuje svoju djelatnost na proizvodnju plastike i usluge transporta, nakon čega donose odluku o pokretanju vlastite proizvodnje unutarnje drvne i PVC stolarije.

Danas su otvorili novi poslovni prostor koji se prostire na više od 5000 metara četvornih u novotravničkoj Gospodarskoj zoni Neobarje.

Konstantnim ulaganjem, zapošljavanjem stručnog kadra i uvođenjem najmodernije tehnologije uspjeli smo postići svjetsku kvalitetu i udovoljiti sve većim potrebama kupaca. Naši proizvodi postali su prepoznatljivi ne samo na tržištu BiH, nego i Slovenije, Hrvatske, Austrije, Italije, Makedonije i Švicarske, kazala nam je ispred poduzeća Alfa i Metabo Sanda Topalović.

Svečanom otvorenju nove zgrade nazočili su mnogobrojni gosti, poslovni partneri, predstavnici općinske ali i kantonalne vlasti.

U ovo vrijeme treba biti odlučan i hrabar za izgradnju ovakvog objekta, mi kao lokalna zajednica smo im pružili svu podršku. Ova gospodarska zona je vrlo važna, poduzeće “FTM” je također započelo izgradnju svog objekta, dok sredinom godine se očekuje završetak zgrade švedske tvrtke “Kavat” koja će zaposliti oko 250 ljudi, izjavio je načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo i dodao kako su nova radna mjesta najvažnija kako bi ljudi ostali u ovim krajevima.

Alfa i Metabo, dvije sestrinske tvrtke koje djeluju pod jednim krovom, trenutno zapošljavaju 72 radnika.

Želimo osigurati najviše standarde kvalitete u proizvodnji unutarnje i vanjske drvne i PVC stolarije, te poslovnim partnerima i kupcima pružiti najveću vrijednost za njihov novac. Cilj nam je postati najveći bh. proizvođač i izvoznik unutarnje stolarije, modernizirati tehnologiju, povećati kapacitete proizvodnje, proširiti svoju distribuciju te voditi brigu o svojim zaposlenicima koji se smatraju najvrjednijim kapitalom poduzeća, poručili su iz Alfe i Metaba.

9537FE66BEABC7DDBBB890CD886E98E3