Pobjeda na startu EP

0
1257

POČEO EURO U MININOGOMETU

Selektor Kupreškić nakon uvodne pobjede za Novi.ba: “Ne želimo pritisak, imamo odličnu ekipu”

Danas je otvoreno Europsko prvenstvo u mini nogometu koje se igra u Mađarskoj.

Na prošlosezonskom nastupu u Hrvatskoj, naša reprezentacija je debitovala na velikim takmičenjima i odmah napravila spektakularan uspjeh. Danas su naši mininogometaši nastupali protiv Ukrajine i odmah zabilježili prvu pobjedu na takmičenju.

Slavili smo rezultatom 2:1, a oba pogotka je postigao odlični Andreas Berović. Nakon utakmice, selektor Josip Kupreškić je istakao da je zadovoljan pobjedom, te je dao svoje prognoze za portal Novi.ba.

Kako komentarišete današnju utakmicu i da li ste zadovoljni viđenim?

„Što se tiče današnje utakmice, najbitnije je da smo pobijedili po jako skliskom terenu ekipu koja se branila a gdje nam je sreća okrenula leđa. Napomenuo bih da smo pogodili sedam puta okvir gola Ukrajinaca“.

Da li ste zadovoljni igračkim kadrom, pošto ste danas isprobali čitav roster?

„Definitivno se vidi da imam dečke koji su jako kvalitetni, igrači koji su uz sve ove prepreke izborili pobjedu. Danas sam imao priliku i odmah sam je iskoristio, te u igru uveo sve igrače, osim sebe. Vidio sam dobrih stvari i i manje dobrih,tako da ćemo to svakako popraviti do sutrašnje utakmice sa Škotskom“.

Koja su očekivanja u nastavku turnira i da li možemo ponoviti plasman iz Hrvatske?

„Nama je jedini imperativ samo sljedeća utakmica da pobijedimo, tako da sada već zaboravljamo Ukrajinu i okrećemo se Škotima i samo nas oni zanimaju. Nebih želio stavljati opterećenje na dečke sa prošlogodišnjim uspjehom pa da nam to bude uteg, nego želim ih rasteriti da igraju nogomet kako znaju ali i da ostvimo srce na terenu“, rekao je selektor Kupreškić i poručio Bosancima i Hercegovcima:

„Obećat vam mogu da ćemo sigurno ostaviti srce na terenu za svaku pobjedu“. 

Inače na prvenstvu igraju i dvojica naših sugrađana : Robert Milanović i kapetan reprezentacije Goran Lovrinović.

mini bih ukr 21kraj robo