Petogodišnjoj Almiri iz Viteza je potrebna pomoć dobrih ljudi

0
1060

HUMANITARNE AKCIJE / IDEMO DOBRI LJUDI POMOĆI MALOJ LJEPOTICI !!!!!!

Almira Patković iz Viteza je rođena 2012. godine i više je vremena provela u bolnici nego u svom toplom domu. Njena dijagnoza je akutni megacolon, odnosno nedostatak debelog crijeva.

Almira je imala jednu operaciju kojom je kreirana vještačka stoma koja ju je spasila, ali operacija nije bila uspješna i izazvala je dodatne komplikacije zbog kojih je djevojčica hitno prebačena u Beograd, gdje su joj izvadili stomu te su je poslali u Zagreb na liječenje. Od tada je imala još tri operacije i sada joj je ugrađeno crijevo na stomaku – kolostoma.

Zbog svih sepsi koje je imala, među kojima su mrsa, streptokokna i druge infekcije, a koje su joj oštetile crijeva, mora jest hranu za osobe s celijakijom najmanje još godinu i po. Hrana koju ona koristi zove se Neocate LCP. Kutija hrane košta 100 KM i dovoljna joj je za tri dana. Osim ove hrane smije jesti samo kuhano povrće i voće, ne smije jest hranu sa glutenom niti mlijeko i bijelo brašno. Brašno koje smije jesti zove se Sebread-Mix, jedan kilogram košta 11 KM. Za imunitet mora piti sirup ChildLlife Multi Vitamin i Minerale koji koštaju 50 KM i mogu se naručiti iz Hrvatske i Amerike. Sve ovo je maloj Almiri potrebno kako bi preživjela i bila spremna za novu operaciju koja je zakazana za godinu dana.

Njeni roditelji ne rade i teško žive. Imaju još dva sina koji boluju do astme jer žive u neuvjetnoj kući punoj vlage. Donedavno nisu imali ni kupatilo, ali uz pomoć organizacije Pomozi.ba taj problem je riješen.

Apelujemo za pomoć malenoj Almiri kako ne bi doživjela sudbinu svoje dvije sestre koje su umrle zbog sličnih zdravstvenih problema. Njeni roditelji nisu u mogućnosti sve finansirati.

Za dodatne informacije kako pomoći maloj Almiri kontaktirajte njenu majku na broj telefona 062 124 201.

Možete izvršiti i uplatu u BiH na broj računa 1607 02701 000 5278, Vakufska banka, na ime Almira Patković.

Za uplate iz inozemstva:
IBAN: BA3916 0702 711 000 4809
Vakufska Banka, DD Sarajevo
Na ime: Almira Patković,
Adresa: 325. B.Brigade, Vitez, BiH