Ozlijeđena Mikica ispala u polufinalu Australian Opena, nevjerojatne sestre pišu povijest!

0
708

NAKLON DO PODA

SANJALI SMO NOVU SENZACIJU, ALI BILA JE TO NEMOGUĆA MISIJA Ozlijeđena Mikica ispala u polufinalu Australian Opena, nevjerojatne sestre pišu povijest!

Mirjana Lučić-Baroni ipak nije uspjela. Serena Williams u velikom je stilu izborila finale Australian Opena pobijedivši hrvatsku senzaciju i najljepšu priču ovogodišnjeg uzdanja turnira sa 6:2, 6:1. U finalu je čeka sestra Venus Williams (36), koja je danas postala najstarija finalistica slavnog Grand Slam turnira.

MIRJANA LUČIĆ-BARONI – SERENA WILLIAMS 2:6, 1:6

KRAJ MEČA

DRUGI SET:

1:6: Serena je prekrasnim poenom, uz ovacije osvojila peti gem, a potom još jednom oduzela servis Mirjani, po treći put u drugom setu i u veliko stilu umarširala u finale protiv sestre Venus Williams!

1:4: Meč se pretvorio u jednosmjernu ulicu, Mirjana je i drugi put izgubila servis u drugom setu, Serena je dva gema udaljena od velikog finalnog okršaja sa sestrom Venus!

1:3: Nije dobro, Serena ima prvi break u drugom setu. Mirjana joj je novom greškom poklonila break-loptu, a  Amerikanka je odličnim forehand winnerom osvojila treći gem. Williams je potom mirno odservirala za 3:1, Mirjana i dalje nema niti jednu break-priliku.

1:1: Nije se Mikica ‘raspala’ na početku drugog seta, zasad obje tenisačice drže svoj servis…

 

TIJEK PRVOG SETA:

Statistika: prvi servis  – 67:66 % za Serenu, break prilike – 2/2 za Serenu, 0/0 Lučić-Baroni, neprisiljene greške – 16:6 ‘za’ Mirjanu, winneri – 9:5 za Mirjanu, poeni ukupno – 29:18

2:6: Osvojila je Serena još jedan Mirjanin servis za 5:1, i to uz samo jedan izgubljen poen. Mirjana je uspjela izboriti 5:2, ali je Serena bez većih problema odservirala za 6:2 i prvi set.

1:4: Mirjana je sve dalje od prvog seta, Serena ima i drugi break i servira za 5:1. Šteta, imala je Lučić 30:15, pa izjednačenje, a onda je dosllovno poklonila dva poena protivnici. Previše grešaka za polufinale Australian Opena.

1:3: Mirjana je, nažalost, izgubila servis u trećem gemu. Serena je odmah agresivno krenula po break, došla do 30:40 i iskoristila prvu priliku. Sjajno igra Amerikanka i od početka je ‘sto posto unutra’. Na svom je servisu ponudila jednu priliku Mirjani, ali Makaranka je promašila zicer za 40:40. Šteta…

1:1: Meč je počeo ohrabrujuće, Mirjana vodi 1:0, osvojila je prvi servis i zadržala Serenu na dva osvojena poena. Serena uzvraća na isti način, ali dvaput joj je Mikica bombama s osnovne crte najavila da nema nikakvog straha prema najboljoj. Atomski tenis uz malo nervoze već u prva dva gema

Mirjana prva servira, TV komenatatori ne daju joj baš velike šanse zbog ozljede lijeve noge, ali vidjet ćemo

Mirjana i Serena izašle su na glavni teren u Melbourne Parku. Početak meča očekuje se oko 7.10.