Po mnogima najbolji navijači na svijetu napravili su jedan huliganski ispad, protiv Leipziga, i odmah su žestoko kažnjeni

Borussia Dortmund mora zatvoriti svoju tribinu, popularni ‘Žuti zid’, na jednoj utakmici, te platiti 100.000 eura, odlučio je Njemački nogometni savez.

Razlog su huliganski izgredi na utakmici protiv Leipziga.

Borussia je svladala Leipzig s 1:0, a taj je klub na udaru kritičara zbog svoje vlasničke strukture, jer je pronađena rupa i klub je u vlasništvu bogataša Dietricha Mateschitza, a u Njemačkoj je onemogućeno pojedincima i kompanijama da budu vlasnici klubova.

Borussijini su navijači napali Leipzigove bocama, kamenjem, a među njima su bili i žene i djeca. Uhićeno je 28 huligana.

No, savez ne može kažnjavati za incidente izvan stadiona, pa je Borussia kažnjena samo zbog onoga što je bilo na stadionu. A to su bili uvredljivi transparenti o Leipzigu, te gađanje igrača Leipziga kriglama piva i laserima.

Dortmund je već bio pod uvjetnom kaznom, koja će se sada aktivirati, a savez se oglasio priopćenjem:

“Nakon velikih incidenata na bundesligaškoj utakmici Borussije i Leipziga, kao i onima protiv Mainza i Hoffenheima, pa savez traži zatvaranje tribine na jednoj utakmici i kažnjava klub sa 100.000 eura.”

Savez je kaznu predložio sportskom sudu, a Borussia se mora očitovati do ponedjeljka.