OPREZ VOZAČIMA Zbog kiše vlažan kolnik, a mogući i odroni zemlje

0
672

U višim planinskim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne jutros se sporije prometuje zbog ugaženog snijega na kolniku.

Izdvajaju se putni pravci: Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Glamoč-Mlinište, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Drvar-Bosanski Petrovac, Bihać-Bosanska-Otoka i Cazin-Velika Kladuša.

U ostalim krajevima Bosne i Hercegovine pretežno je mokar kolnik. Slabiji snijeg pada u višim predjelima, ali se za sada ne zadržava na kolniku. Niske temperature, posebno u planinskim predjelima pogoduju stvaranju poledice. Iz BIHAMK-a preporučuju pojačan oprez. Učestali su i odroni zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke.

Mole se vozači na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvijetima na putu.

Zbog zimskih uvijeta za vožnju u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktualni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na tim prijelazima povremeno dolazi do usporenog prometa, priopćeno je iz BIHAMK-a.