OI VATERPOLO : “Barakude” u četvrtfinalu protiv Brazila, Srbija protiv Španjolaca!

0
1082

Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru igrat će protiv domaćina Brazila!

velika vaterpolo rio1

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala sa šest bodova, jednim manje od prve Španjolske, s istim učinkom kao i treća Italija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom dvoboju. Crna Gora je zauzela četvrto mjesto s pet bodova, SAD su pete s četiri, Francuska posljednja s dva.

U posljednje dvije utakmice razigravanja po skupinama Srbija je očekivano svladala Japan sa 12-8, a zatim je Mađarska uvjerljivo nadigrala Brazil sa 10-6. pa je tako Mađarska završila na prvom mjestu sa sedam bodova, dok su Grčka, Brazil i Srbija natjecanje završile sa po šest bodova, pa su o njihovom plasmanu odlučivali međusobni susreti.

Tu su najbolji bili Grci, koji su tako zauzeli drugo mjesto, Brazil je okončao natjecanje u skupini kao treći, a Srbija kao četvrta.

Tako je kalkulantski poraz Hrvatske od Francuske donio željeni rezultat, pa će vaterpolisti Hrvatske u četvrtfinalu umjesto protiv Srbije igrati protiv Brazila što se čini kao mnogo bolja opcija. No, hoće li se i isplatiti saznati ćemo u utorak.

Hrvatski vaterpolisti svoj će četvrtfinalni dvoboj na Olimpijskim igrama protiv domaćina Brazila odigrati u utorak od 20.10 sati po hrvatskom vremenu odredili su organizatori.

Dvoboj branitelja zlata iz Londona otprije četiri godine i domaćina bit će treći četvrtfinalni susret, prije njih će od 16 sati igrati Mađarska – Crna Gora, a od 17.20 Grčka – Italija.

Program će od 21.30 zatvoriti Španjolska i Srbija.

U polufinalima u četvrtak od 17.20, odnosno 21.30 sati igrat će pobjednik susreta Hrvatska – Brazil protiv pobjednika dvoboja Mađarska – Crna Gora, te pobjednik utakmice Grčka – Italija protiv boljeg iz ogleda Španjolska – Srbija.