Oglasila se i Iman Sara, djevojka za koju je napravljena humanitarna akcija ! OBAVEZNO PROČITAJTE NJEN TEKST!

0
2462

Njen izvorni tekst prenosimo u cijelosti, pun je istine i naše realnosti ali kada treba nekom pomoći ne pitamo i ne dijelimo se na ove ili one !

Danima ulazim u grupu da nešto napišem, a onda kad vidim komentare podrške sa svih strana, kutije sa našim imenima, takođe na svim stranama – okinem plakati, nemoćna da savladam tu erupciju emocija…
Niste vi djevojke drage radile humanitarnu akciju! Vi ste napravile mnogo, mnogoooo više od toga!

Bosanska Krupa, Šenkovići, Pale, Travnik, Banja Luka, Uskoplje, Orašje, Glamoč, Šipovo, K. Dubica, Trebinje, Zvornik, Gračanica, Široki, Grude, Čitluk, Ljubuški, Posušje, Međugorje, Novi Travnik, Breza, Busovača, Bratunac, Srebrenica, Donji Vakuf, Vitez, Kladanj, Olovo, Kiseljak, Fojnica, Maglaj, Sanski Most, Ključ, Zavidovići, Gradačac, Sarajevo, Čapljina, Odžak, Mostar, Bijeljina, Doboj jug, Kneževo, Bugojno, Drvar, Modriča, Brčko, Tuzla!!!

Jeste li svjesne koliko ste “razlika” ujedinile, kolikom ste čudovištu nepravde pokazale zube, kakvu ste poruku poslale svim ovim bezdušnicima, geneteski modificiranih mozgova koji nas preko 20 godina levate da jedni se drugih moramo bojati?

Ja vam riječima ne mogu opisati kako se osjećam! Da mogu da trčim, sad bih k’o Forrest krenula trčat’ ka svim ovim gradovima, da vas sve izgrlim, najjače, najjače što mogu… Vi ste prekucale prekucavanje – ja ne vjerujem još šta ste uradile!!!

Boga sam molila za neke dvije hiljade, pribojavala se “naglas u sebi” pomisliti o tri… ali vi ste kako rekoh – prekucale prekucavanje… Ne mogu vam opisati kroz šta sam sve prošla posljednje četiri godine, koliko sam se grčevito borila da se izvučem – bez da vam napišem roman, ali fakat roman… Na kraju je ispalo da nije bolest ono najgore s čim trebam da se borim, a sve vi odlično znate kako je živjeti životom običnog čovjeka u našoj zemlji.

Znam da sad Almas i ja nismo sami, da je cijela DOMOVINA uz nas… Nekako, koliko god sam mala, luda i nebitna na ovom svijetu totalno – osjećam se preponosno i prebogato danas.
Nijedan, ali nijedan lažovsko kravataški bandit nema podršku u svim ovim gradovima od običnih ljudi kakvu imamo nas dvoje proteklih dana širom Bosne i Hercegovine, a i dalje… Hvala vam na tome. Hvala vam što ste usprkos svemu što su pokušali da me sabotiraju i ovaj put – poslušale čovjeka u vama… Niste pogriješile. Pokazat ću vam to aBd. Hvala vam što vam nijedna predrasuda nije stala na put da srcem krenete u ovu akciju i pokažete svima koliku dušu ima ovaj narod, bez obzira u kojem toru bio. Vi možda niste svjesne – ujedinile ste “neujedinjeno” i pokazale da su žene sinonimi za snagu, humanost i hrabrost. Pokazale ste jako i ko su “cure iz kladionica”.

Juče sam cijeli dan pokušavala da sastavim nekoliko rečenica i da se javim. Na kraju sam sjedila ispred laptopa satima, prošla je ponoć uveliko… Jecala sam… Ne mogu, prosto vam ne mogu opisati šta ste napravili…

Hvala svakoj djevojci, svakom igraču, hvala BET Live i Petica PLUS, hvala od srca svima, zaista svima. Još ne mogu da dođem sebi…