Objavljena prognoza za utorak, srijedu, četvrtak i petak

0
1133

Federalni hidrometeorološki zavoda objavio je danas vremensku prognozu za predstojeću sedmicu. Kako se navodi, padavine su moguće, ali i malo izvjesne.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno, a ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, uz nešto više oblaka, u sjevernim područjima može pasti i malo kiše. Tokom dana, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjevroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 19 do 24, a u Hercegovini od 24 do 27 stupnjeva. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

U srijedu u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 15, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 26 stepeni.

U četvrtak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 20 do 26 stupnjeva.

U petak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 21 do 27 stepeni, saopćeno je.