Novotravničanka Tanja Gavrić predstavljala BIH na konferenciji u Nizozemakoj

0
3253
Tanja Gavrić NoviTravnik.ba
Foto - Karlo Gavric

Na uglednoj znanstvenoj konferenciji o upravljanju obiteljskim poduzećima sudjelovala je i viša asistentica s Fakultetu poslovne ekonomije Sveučilišta „VITEZ“ Tanja Gavrić, mag.oec., sa stručnim radom o temi „IMPACT OF CONFLICT MANAGEMENT STRATEGIES ON KNOWLEDGE TRANSFER AND SUCCESSION IN FAMILY BUSINESS (Utjecaj strategija upravljanja sukobima na transfer znanja i sukcesiju (nasljedovanje) u obiteljskim poduzećima)”.

Valja naglasiti kako je EIASM radionica o upravljanju obiteljskim poduzećima postala jedan od najvažnijih događaja za znanstvenike u prikupljanju i raspravljanju tekućih istraživanja o obiteljskom poduzetništvu u Europi i šire. Domaćin i organizator 12. EIASM radionice je Windesheim Univerzitet primijenjene znanosti u Nizozemskoj. Dvanaesta radionica nastavlja tradiciju uspješnih znanstvenih događanja koja su se prethodno održala u Jönköpingu (2005., 2007. i 2012.), Nici (2006.), Napulju (2008.), Hasseltu (2009.), Barceloni (2010.), Wittenu (2011.), Helsinkiju (2013.), Bergamu (2014.) i Lyonu (2015.)

„Kao i prethodne i 12. EIASM radionica je imala za cilj privući veliki broj eminentnih stručnjaka koji se bave istraživanjem menadžmenta obiteljskih poduzeća i srodnih područja, dijeljenje interesa i perspektiva o upravljanju obiteljskim poduzećima. Radionica je pružila velike mogućnosti za razmjenu iskustva, dobivanje velikih mogućnosti za povratne informacije o međusobnim istraživanjima i formiranje nove istraživačke suradnje“, kazala je predstavnica Sveučilišta VITEZ i jedina predstavnica visokoobrazovnih ustanova iz BiH na spomenutoj konferenciji, Tanja Gavrić.

Glavni predavači na radionici su bili dr. Peter Jaskiewicz, izvanredni profesor i CIBC ugledni profesor iz područja poduzetništva i obiteljskih poduzeća, Concordia University Montreal, Montreal John Molson School of Business; Georges Romme, profesor poduzetništva i inovacija, Tehnološko Sveučilište Eindhoven i Pramodita Sharma koja je dala akademski pogled na ‘Live Case’. Učesnici radionice bili su profesori i doktoranti iz Luxemburga, Francuske, Singapura, Japana, Njemačke, Italije, Južne Afrike, Rusije, Amerike, Španjolske.