Novotravničanin Ivan Guzina ponovno u ringu!

0
1684

Nakon deset mjeseci stanke, Ivan Guzina vraća se u ring!

velikaguzina-naslovna

Nakon deset mjeseci izvan ringa zbog povrede nosa i povrede lijevog ramena i lakta od posljedica udaraca, Ivan Guzina u rujnu bi se trebao vratit u ring. Podsjećamo, Guzina je nedavno proglašen naboljim sportašem općine Novi Travnik.

Treniram cijelo vrijeme nakon povrede, ali malo slabijim intezitetom od natjecateljskog. Sredinom rujna putujem u Mostar gdje sam upisao preddiplomski studij. U Mostaru bih trebao nastaviti svoju športsku karijeru gdje ću nastaviti raditi sa Damirom Beljom i njegovim stručnim timom, kaže nam Ivan.

 

Pokusat ću kao i do sada ispisivat dio povijesti Novog Travnika, središnje Bosne kao i naše domovine BiH. Cilj mi je u narednoj godini osvojiti seniorsko zlato za BK Novi Travnik što još nitko nije uspio te mi to predstavlja dodatni motiv. Treba naglasiti da, dok god se borim u olimpijskom boksu da ću nositi boje svoga grada, grada mladosti. Moj tim i ja trenutno razmišljamo dugoročno. Iza sebe imam veliki broj mečeva od kojih je većina sa međunarodnim iskustvom. Primarni cilj nam je kroz četverogodišnji natjecateljski ciklus uspjeti ostvariti normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020 godine, dodaje Ivan.

INTERVIEW: Ivan Guzina, velika novotravnička boksačka nada

Trebamo se i osvrnuti na stanje bh. boksa. Stanje je se poboljšalo definitivno nakon pojedinih poteza rukovodećih ljudi. Imali smo čak dvojicu predstavnika u posljednjem kvalifikacijskom krugu kvalifikacija za OI u Rio. Mišljenja sam da je Džemal Bošnjak zaslužio taj odlazak, ali dvojica sudaca se ne slažu sa tim. U skorije vrijeme AIBA je objavila da prvi put profesionalci mogu sudjelovati na kvalifikacijama za OI. Naravno profesionalci su prošli pakao olimpijskog ili kako ga oni zovu amaterskog boksa te je većina pogubila u prvim kolima, poručuje Ivan, kojem želimo da ostvari svoj san u koji ulaže svoju svakodnevnicu.