U Novom Travniku 7. i 8. srpnja ‘Dani maline 2017’

0
1328

U Novom Travniku 7. i 8. srpnja bit će održan 11. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma “Dani maline 2017”, u organizaciji Saveza udruga organskih proizvođača Federacije BiH, Asocijacije organskih proizvođača SBK-a i Općine Novi Travnik.

Sajam “Dani maline” tradicionalni je sajam međunarodnog karaktera u kalendaru EU sajmova, koji svake godine okuplja sve veći broj poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika, priopćio je Savez udruga organskih proizvođača Federacije BiH.

U okviru sajma biti će održani okrugli stol “Stanje i perspektive proizvodnje i plasmana maline u BiH” i konferencija “Utjecaj primjene zakona i podzakonskih akata na certifikaciju organske proizvodnje”.

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Saveza udruga organskih proizvođača Federacije BiH, Saveza proizvođača jagodičastog voća u BiH, Udruge otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća pri Gospodarskoj komori FBiH, Asocijacije “Zajedno za bh. malinu”, Nacionalne asocijacija organskih proizvođača “Serbia Organica”, Asocijacije za ruralni razvoj Banja Luka te drugi proizvođači jagodičastog voća.

Sajam “Dani maline” bit će popraćen kulturnim programom, bogatim sadržajem ponude organskih proizvoda, te prezentacijom turističkih atrakcija.

Otvaranja sajma je zakazano za petak, 7. srpnja, u 11 sati na trgu ispred zgrade Općine Novi Travnik, dok će međunarodna konferencija i okrugli stol biti održani isti dan, s početkom u 12 sati.

Tijekom Sajma, planirana je i dodjela priznanja “Zlatna malina”.