Adnan Hodžić zvani Ado (34), apsolvent veterine i Sedin Zolota zvani Prcin (25), autoelektričar, obojica iz Travnika, osuđeni su odlukom Kantonalnog suda u Novom Travniku na ukupno osam godina robije zbog razbojništva nad radnicom kladionice “Zmajevi” koje su počinili u novembru 2015. godine.

Adnan Hodžić je ovom odlukom osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora dok je Zoloti izrečena zatvorska kazna u trajanju od tri godine i šest mjeseci, saznaje Faktor.

 

Presudom je razbojnički dvojac proglašen krivim što je 19. Studenog u večernjim satima sa namjerom pribavljanja protivpravne imovinske koristi upao u kladionicu Zmajevi koja se nalazi u ulici Kulina Bana u Travniku.

 

Sa fantomakama na glavama i nožem u rukama su zaprijetili radnici I. Đ.. Nož je držao Hodžić te je njime mahao prema zaposlenici otevši tako od nje dnevni pazar u iznosu od oko 487 KM.

 

To im nije bilo dovoljno pa su oteli i novčanik zaposlenice u kome se nalazilo oko 20 KM, osobni dokumenti i bankovne kartice. Pobjegli su u pravcu naselja Bojna. Negdugo potom su idenfikovani i uhapšeni.

 

Izrečenom presudom osuđenim je naloženo da plate troškove krivičnog postupka i da vrate ukradeni novac dok je oštećena I. Đ. upućena na parnični postupak radi ostvarivanja imovinskopravnog zahtjeva.