Novi Travnik: Priveden Turčin zbog prijetnje po nacionalnu sigurnost BiH

0
1891

U zajedničkoj akciji Službe za poslove sa strancima, OSA-e i MUPSBK-a locirana je osoba koje se dovodi u vezu s terorizmom.

Inspektori Službe za poslove sa strancima, u suradnji s pripadnicima Obavještajno sigurnosne agencije, na području Novog Travnika locirali su i uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona priveli M.K. državljanina Republike Turske, koje predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Stranom državljaninu je doneseno rješenje o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH u razdoblju od četiri godina, te je stavljen pod nadzor u imigracijski centar Službe za poslove sa strancima.

Navedena osoba predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti BiH i dovodi se u vezu s kazennim djelom terorizam.

Služba za poslove sa strancima poduzima potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja M.K. s područja BiH.

Služba će i u sljedećem razdoblju nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.