Župa “Presvetog Trojstva” u suradnji s Katoličkom obiteljskom udrugom “Milosrdno srce” organizira dvodnevnu duhovnu obnovu koja će se održati u srijedu i četvrtak u crkvi Presvetog Trojstva u Novom Travniku…

Predvoditelj duhovne obnove je don Josip Radić, rođeni Kuprešak koji dolazi iz Zadarske nadbiskupije, iz župe Polača kraj Benkovca.

Don Josip je rođen 2.travnja 1965. godine. Nakon školovanja kao znanstvenik ekonomist vršio je službu savjetnika u Hrvatskom ministarstvu prometa i veza. Usprkos blistavoj karijeri i već zgotovljenim planovima o vlastitoj obitelji odlučuje svoj život posvetiti Bogu na najizvrsniji mogući način, kao pastir Njegovog stada. Osnivač je Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina, koja okuplja braću i sestre različitih duhovnih staleža sa nakanom da si budu podrška na putu rasta u pravovjernosti i predanosti Gospodinu, tj. u svetosti. Cijeli svoj život je podredio tom Božjem pozivu, posvećenju svih duša te nastoji duhovni život živjeti na jedan intezivan način kroz poniznu molitvu, pokoru i djela milosrđa. Don Josip je odlučio prevaliti dugi put i doći vjernicima iz Novoga Travnika i okolice i progovoriti o tome: „Kako postati milosrdan!“

Pozivamo vas da nam se pridružite te kroz kateheze, sakramente Sv. Ispovjedi i Euharistije i molitvu pred Presvetim povirite u svoju nutrinu, da otvorite svoja srca i susretnete Gospodina jer samo u Njemu možete postati milosrdni., poručili su iz KOU “Milosrdno srce”.

Program duhovne obnove i prvi i drugi dan započinje u 17,30 molitvom Svete krunice nakon čega slijedi Sveta Misa, Klanjanje pred Presvetim i kateheza. Pored domaćina don Ante Ledića i predvoditelja misnog slavlja don Josipa, duhovnoj obnovi će prisustvovati nekoliko svećenika koji će biti na raspolaganju za Sv. Ispovijed.