Nogometni suci pod povećalom u nastavku sezone

0
791
Elmir Pilav
Nogometni suci pod povećalom u nastavku sezone
”Poseban naglasak će ovoga puta biti na radu i edukaciji sa promatračima suđenja, a sve u cilju ujednačavanja kriterija kod ocjenjivanja sudaca”, rekao je Pilav

Elmir Pilav, direktor Odjela za natjecanje i upravljanje događajima Nogometnog saveza BiH (NS BiH) istaknuo je kako su predstojeći seminari za službene osobe veoma važni pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

”Pored kvalitete i ozbiljnosti kod obavljanja povjerene dužnosti, NS BiH od službenih lica zahtjeva i očekuje maksimalan nivo integriteta i zaštite regularnosti prvenstva u svim natjecanjima koja su pod okriljem Saveza. Ovo je jedan veoma važan segment rada službenih osoba.

U proteklih nekoliko sezona, službene osobe su, i pored povremenih grešaka koje su sastavni dio svakog posla, najvećim dijelom opravdala ukazano povjerenje, te smo uvjereni da će tako biti i u budućnosti“, istakao je Pilav za službenu internet stranicu NS BiH, prenosi Agencija Anadolija.

Prije početka proljetnog dijela natjecanja NS BiH organizira nekoliko seminara za službene osobe u siječnju i veljači.

”Kao i pred početak svake sezone, odnosno polusezone, Odjel za natjecanje i upravljanje događajima, u suradnji sa nadležnim odborima, organizira seminare za službena lica NS BiH, klubove, te registracijske i entitetske saveze.

Kada je riječ o službenim osobama NS BiH (suci, asistenti sudaca, promatrači suđenja, delegati), vrši se analiza učinka iz prethodne polusezone, sa posebnim naglaskom na ispravljanje grešaka, te se službenim licima prezentiraju eventualne izmjene u regulativi NS BiH, UEFA-e i FIFA-e.

Također, zajednički se obavlja analiza različitih situacija na utakmicama, pomoću materijala koji redovito dobivamo od UEFA-e. Poseban naglasak će ovoga puta biti na radu i edukaciji sa promatračima suđenja, a sve u cilju ujednačavanja kriterija kod ocjenjivanja sudaca”, rekao je Pilav.