Nogometni klub “Vitez” današnjom prozivkom započeo s pripremama

0
980

S optimizmom, opravdanim, rekli bismo, ali i s nužnom dozom opreza , u pripreme za nastavak sezone u subotu su krenuli i nogometaši NK Viteza.  S optimizmom koji im „daje“ 20 osvojenih bodova, po 11 više od   dvanaesto plasiranog  Olimpika i isto toliko od jedanaesto plasiranog Čelika, te 5 bodova više od desetog Metalleghea, a s oprezom jer iskusni trener Viteza Slaven Musa zna da je u nogometu sve moguće jer u nastavku prvenstva u igri su čak 42 boda. Istina, danas je održana samo prozivka, a prvi trening za nastavak sezone održat će se u nedjelju ujutro.

Prigodnim riječima dobrodošlice nogometašima se obratio predsjednik kluba Slaven Garić, poželio im zdravlje, uspješne pripreme i uspješan nastavak sezone. Kazao je, kako će klub sve prihvaćane obveze pravovremeno ispunjavati uz očekivanje da će isto tako nogometaši i stručni radnici pravovremeno i kvalitetno odrađivati svoje obveze. Kazao je, također, kako za Vitežane još nije završen prijelazni rok, pozdravio je prvu „lastu“ u „viteškom jatu“, veznog igrača Elvisa Bibića, koji je  do sada igrao u Metallegeu iz Jajca (ranije u Zrinjskom i GOŠK-u iz Gabele), a narednih dana, najavio je, Vitežanima će pristupiti još dvojica nogometaša.

Trener Slaven Musa je poručio svojim nogometašima da od njih očekuje profesionalan rad, maksimalno zalaganje i  disciplinu, što onda sa sobom nosi i obostrano zadovoljstvo i garantira i očekivane rezultate u nastavku prvenstva. Dva tjedna radit će se u Vitezu, na otvorenom i na sportskom kompleksu „Romari“, u dvorani i na terenima s umjetnom travom. Ovu pogodnost NK Vitezu omogućio je vlasnik SC „Romari“, bivši igrač ovoga kluba, Bojan Rajković, svojevremeno i kadetski reprezentativac BiH.

Kako je kazao trener Musa radit će se intezivno, naporno, vani i u dvorani, jednom ili dva puta dnevno, s tim da će prvi slobodan dan nogometaši imati u nedjelju 22. siječnja. A zavisno od vremenskih uvjeta, nakon dva tjedna, vidjet će se kako i gdje će se odvijati pripremni proces.

Ovom je prilikom sa žaljenjem konstatirano da je Hrvoje Barišić ozbiljnije ozlijeđen, na njega se sigurno u dogledno vrijeme neće moći računati, a ovom ozljedom, bar za sada, propao mu je i načelno dogovoreni transfer u lidera prvenstva Zrinjskog. Prozivci se, opravdano, nisu odazvali ni Marko Jevtić, Damir Rašić, Vedran Vrhovac i Petar Kovač.

Na prozivci su bili: Ivan Tirić, David Samuel Nwolokor, Armin Kapetan, Zoran Kokot, Ivan Livaja, Emir Hodžurda, Boban Đerić, Toni Livančić, Kristijan Ramljak, Jakov Milas, Juraj Petrović, Milan Muminović, Jurica Badrov, Marko Franjić, Ivan Mamić, Ivan Strinić, Nermin Varupa, Anel Dedić, Elvis Bibić i Elvis Sadiković.

Šefu struke Slavenu Musi i u nastavku sezone pomagat će: Ivica Bonić, Robert Perković i Dominko Tolo.