Nogometaši federalnog prvoligaša Novog Travnika danas će započeti pripreme za drugi dio sezone.

Novotravničani su posljednjeplasirana ekipa lige sa samo pet osvojenih bodova i samo ih čudo može ostaviti u ovom rangu natjecanja, ali na zimskoj pauzi vrijedno vodstvo kluba nije mirovalo.

Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Salim Duraković, trener sa UEFA Pro licencom, dojučerašnji strateg ŽNK Iskra Bugojno, člana Premijer ženske lige naše zemlje.

“U nedjelju krećemo sa pripremama i odmah moramo vidjeti kakvo je stanje sa igračkom kadrom i na koga možemo računati u narednom periodu. Za sada nijedan igrač iz prvog dijela sezone nije dobio papire i svi su članovi kluba, a ja se želim zahvaliti načelniku Općine Novi Travnik Refiku Lendi i predsjedniku Ante Bilješki te ostalim čelnicima kluba na povjerenju i jednoj zdravoj ideji za sami klub. Brzo smo se dogovorili i odmah krećemo u rad na svim poljima”, kazao je Duraković za SportSport.ba, te dodao: “Svjesni smo situacije na tabeli, ali dok god nada postoji mi se nećemo predavati. Sa svim protivnicima ćemo se boriti do zadnje minute, te pokušati u drugom dijelu sezone sakupiti što više bodova”, jasan je ovaj ambiciozni stručnjak, koji je nešto ranije trenerski posao obavljao i u Crnoj Gori.