Njemačka prejaka, Hrvatska kao drugoplasirana ide na Egipat

0
956

Hrvatska je izgubila bitku za prvo mjesto u skupini C, u posljednjem kolu Njemačka ju je visoko porazila s 28:21 i poslala u Montpellier gdje će igrati protiv Egipta…

NJEMAČKA – HRVATSKA 28:21 (13:9)

Njemačka: Silvio Heinevetter, Andreas Wolff (16 obrana), Uwe Gensheimer 4, Finn Lemke, Patrick Wiencek 6, Tobias Reichmann 1, Holger Glandorf, Hendrik Pekeler 3, Steffen Fath 3, Patrick Groetzki 3, Kai Hafner 5, Julius Kuhn 2, Simon Ernst, Niclas Pieczkowski, Jannik Kohlbacher, Paul Drux 1

Hrvatska: Ivan Stevanović (4 obrane), Filip Ivić (3 obrane), Lovro Mihić, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić 5, Jakov Gojun, Jerko Matulić, Zlatko Horvat 3, Tin Kontrec 4, Stipe Mandalinić 1, Manuel Štrlek 5, Željko Musa, Lovro Jotić, Marko Mamić 2, Luka Šebetić, Luka Cindrić 1

Veliki dvoboj za prvo mjesto u skupini C potpuno je otišao na stranu Njemačke. Hrvatska je nadigrana, Njemačka je bila bolja i potpuno zasluženo slavila.

Hrvatska je odigrala slabo prvo poluvrijeme u kojem je igrala loše, posebno u fazi napada gdje nije imala apsolutno nikakvo rješenje. Njemačka je na odmor odnijela vodstvo 13:9 što i nije bilo toliko loše koliko je moglo biti.

Čak početak i nije bio loš, Hrvatska je u utakmicu krenula vodstvom 3:1 da bi nakon toga potpuno stala. 12 minuta nije postigla nijedan pogodak, Njemačka je predvođena raspoloženim Kaijem Hafnerom napravila 6:0 i preuzela stvari u svoje ruke.

U 23. minuti Nijemci su imali visokih 11:5 da bi tu Hrvatska nešto ipak odigrala, povezala tri pogotka i spriječila potpuni rezultatski potop već u prvih 30 minuta.

Do odlaska na odmor nije bilo većih promjena, Njemačka je na poluvremenu vodila s visokih 13:9, Andreas Wolff bio je već na sedam obrana dok su Filip Ivić i Ivan Stevanović zajedno skupili tri.

U drugom dijelu Hrvatska je ponovno solidno krenula, nakon pet minuta igre napokon je probila granicu od tri gola zaostatka i preko Manuela Štrleka smanjila na 14:12.

No tih minus dva vrlo brzo je ponovno postalo minus četiri, Njemačka je ekspresno odgovorila golovima s crte Fatha i Wienceka, Wolff je ponovno počeo skidati na drugoj strani i Njemačka je izdržala taj mini-nalet.

Wolff je predstavljao veliku razliku. Čovjek je branio apsolutno sve što je morao i malo više od toga, a hrvatski vratari ponovno su bili skromni. Da bi pobijedio Njemačku, moraš imati u najmanju ruku jednako raspoložene vratare, a Hrvatska to nije imala.

Nakon što je ponovno prokockana prilika za smanjenje na dva razlike i povratak u utakmicu, Njemačka je brzinski iskontrirala Hrvatsku, postigla tri brza gola iz kontre nakon loših odluka i pogrešaka u napadu te je otišla na visokih 19:13.

Zahvaljujući Stepančiću koji je jedini imao hrabrosti iz vanjske linije, Hrvatska je još jednom smanjila zaostatak na samo dva pogotka devet minuta prije kraja, ali do kraja susreta nije imala niti jedan napad za doadno približavanje, nije ga moglo niti biti jer se Njemačka odmah ponovno odvojila i riješila pitanje pobjednika.

Wolff je predvodio Nijemce sa 16 obrana, Wiencek i Hafner dodali su šest, odnosno pet golova. Kod Hrvatske Luka Stepančić i Manuel Štrlek postigli su po pet golova.