Nermin Bašić: Mnogi igrači u BiH ne mogu ispuniti taktičke zamisli trenera (VIDEO)

0
813

Bivši trener Metalleghea Nermin Bašić preuzeo je Slogu Simin Han. Bašić je dogovorio sve uslove sa ovim klubom i ostalo je još samo da potpiše ugovor.

Najmlađi trener u BiH ponovo je odlučio voditi mali klub koji se takmiči u Prvoj ligi Federacije. Podsjećamo, prije tri godine Bašić je uradio slično kada je preuzeo Metalleghe. Tada je sportska javnost  bila iznenađenja, no, Bašića je privukla jedna pozitivna priča malog kluba iz Jajca koji nije imao neki rezultatski imperativ. Za relativno kratko vrijeme Bašić je sa Mettaleghom napravio historijski rezultat. Popularni Kraljevi su uspjeli ostvariti plasman u Premijer ligu BiH.

Nakon razlaza sa klubom iz Jajca, Bašić se posvetio dodatnoj edukaciji. Boravio je u nekoliko klubova u Njemačkoj i Sloveniji kako bi usavršio svoje znanje. Kako nam je kazao, tokom boravka van BiH imao je i nekoliko ponuda za nastavak karijere,no, ni jedna ga nije zadovoljila.

Slogan Simin Han je klub koji ima ambicije da u naredne dvije godine postane premijerligaš i zbog toga su odlučili angažovati mladog Travničana koji će pokušati još jednom napraviti historijski rezultat. U nastavku pogledajte razgovor s Bašićem o stanju u Premijer ligi BiH, razvoju igrača i angažmanu bh trenera u inostranstvu.

Komentari