U narednim danima padavine u cijeloj zemlji

0
1341
U narednim danima padavine u cijeloj zemlji

Novi Travnik u 9:30 mjeri nevjerojatni – 14 stepeni! 
Najviša dnevna temepratura danas će biti od 3 do 9, a na jugu od 7 do 11 stepeni.

U noći sa ponedjeljka na utorak u Hercegovini se očekuje kiša koja će se tokom dana u ostatku države postepeno pretvarati u susnježicu i snijeg. Visina novog snijega u toku 24 sata će biti oko 10 cm, na planinama i do 15 cm. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu od 5 do 10 stepeni. Dobra vijest je da će padavine do kraja dana postepeno oslabiti.

Međutim, već u srijedu nas očekuju nove. Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno, a tokom dana će doći do padavina. U centralnim i istočnim područjima mjestimično i sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stepeni.

U centralnim i istočnim dijelovima slab snijeg zadržat će se i u četvrtak, dok će u Hercegovini i na sjeveru zemlje dan proći bez padavina. U četvrtak nas očekuju i nešto niža temperatura koja će na jugu biti od 4 do 8, a u ostatku zemlje od -2 do 4 stepena.

U periodu od 08. do 11. januara očekuju se padavine na cijelom prostoru naše zemlje, u Bosni snijeg, a u Hercegovini kiša, dok će temperature biti u porastu. Dnevne temperature u Bosni će dostizati vrijednosti do 6, a u Hercegovini 12 stepeni.